SeriezSpot Radio

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

LES MISΕRABLES



ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ -  ΠΛΟΚΗ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9_%CE%86%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B9
Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
Πολλά υποσχόμενη ταινία με ένα τεράστιο ΑΛΛΆ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μιούζικαλ «Άθλιοι» ως απόδοση του γνωστού μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ. Έχοντας σαν βάση τα θέματα που θίγει το βιβλίο, την κοινωνική αδικία και την αθλιότητα των φτωχών ανθρώπων στη μετεπαναστατική Γαλλία, τις πολιτικές διαμάχες ,τις έννοιες του δικαίου, της θυσίας και της αγωνιστικότητας για ελευθερία με τελικό σκοπό τη λύτρωση, θα μπορούσε να έκανε θαύματα!
 Από τη μία πλευρά, παρουσιάζει ρεαλιστικά τη διαρκή αναμέτρηση του καλού και του κακού, των νόμων της κοινωνίας και της ηθικής καθώς και τη δύναμη της θέλησης που διαθέτει ο άνθρωπος όταν θέλει να αλλάξει μια κατάσταση. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών Hugh Jackman, Anne Hathaway και Samantha Barks αλλά και οι φωνητικές τους ικανότητες είναι εκπληκτικές! Ο Russell Crowe, η Amanda Seyfried και η Helena Bonham Carter δυστυχώς αποτελούν τη μετριότητα σε όλο τους το μεγαλείο..Τα 3 Α.. Αδιάφοροι, Ασήμαντοι, Αόρατοι… Πραγματικά συγκινητικές οι στιγμές που η Επονίνα με ένα λυπητερό τραγούδι μεταφέρει τη μοναξιά και την εγκατάλειψη από έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση, η σκηνή που τραγουδά το «I dreamed a dream» η Αν Χάθαγουεϊ που από εργάτρια καταλήγει πόρνη προκειμένου να ζήσει την κόρη της καθώς και ο Έντι Ρέντμαϊν που θρηνεί το χαμό των συντρόφων του μέσα σε ένα άδειο ερειπωμένο δωμάτιο γεμάτο αναμνήσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο Τομ Χούπερ, σκηνοθέτης της ταινίας «ο λόγος του Βασιλειά»,  χάνει τα ηνία του μέτρου και ο θεατής κουράζεται  από την υπερβολικά έντονη σκηνοθεσία που κραυγάζει για εντυπωσιασμό. Στα 158 λεπτά της ταινίας, τα τραγούδια ήταν αμέτρητα, τους πραγματικούς διαλόγους τους ψάχνεις σαν καρφίτσα μέσα στα άχυρα και ο χορός απουσιάζει(με εξαίρεση του τραγουδιού «Master Of The House»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου