SeriezSpot Radio

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Abraham Lincoln Vampire Hunter



    O Tim Burton(κλασσικός στο είδος του) σε ρόλο παραγωγού συνεργάζεται με τον Timur Bekmambetov (“Wanted” &  Darkest Hour 2011”) και τον Benjamin Walker (στον πρώτο μεγάλο ρόλο της καριέρας του).Το αποτέλεσμα? Κάτι μεταξύ Dark shadows,Twilight και Sweeney Todd..Αυτό δεν είναι ,βέβαια, κακό. Για τους λάτρεις των βαμπιροταινιών (συμπεριλαμβανομένης και εμένα) είναι ό,τι πρέπει.
    Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος του Seth Grahame-Smith(2010) και πραγματεύεται την «μυστική ιστορία» της διπλής ζωής του 16ου προέδρου της Αμερικής ως κυνηγός υπερφυσικών τεράτων.
    Η υπόθεση εκτυλίσσεται την εποχή της προεδρίας του Λίνκολν -κάπου μεταξύ 1860-1865-, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς προέδρους της Αμερικής. Η τραγική απώλεια της μητέρας του μπροστά στα έκπληκτα μάτια του σε μικρή ηλικία από ένα υπερφυσικό πλάσμα τον ώθησε να θέσει έναν πρωταρχικό στόχο ζωής. Να συνθλίψει τον εκτελεστή της και κατ’ επέκταση  γένος των βρικολάκων και όλους τους ακολούθους τους. Ο πρόεδρος είχε κάποτε πει τα εξής: «Δώσ’ μου 6 ώρες να κόψω ένα δέντρο και θα περάσω τις 4 πρώτες ακονίζοντας το τσεκούρι..». Πράγματι, αυτό έκανε ο ήρωας. Υπομονετικά σχεδίαζε και πραγματοποιούσε μια εκδίκηση που κρυβόταν καλά κάτω από το πέπλο της επιτυχημένης πολιτικής του σταδιοδρομίας. Το ειρωνικό της υπόθεσης : ο καθοδηγητής στα σχέδιά του για το κυνήγι βρικολάκων είναι βαμπίρ..!
      Η πλοκή της ταινίας αναμειγνύει το υπερφυσικό στοιχείο με πλήθος ιστορικών αναφορών από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και όχι μόνο. Ο Α.Lincoln ήταν γνωστός για τις αντιρρήσεις του στη σκλαβιά και τα βαθιά του συναισθήματα ενάντια στη δουλεία.
Υ: Λέτε και οι δικοί μας πρόεδροι Σ-Β-Κ να είναι τελικά βαμπίρ που θα εξολοθρεύσουν την βασίλισσα των βρικολάκων? χαχαχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου