SeriezSpot Radio

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Hotel Rwanda





Μιλώντας για ταινίες και πόσο μάλιστα για μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Hotel Rwanda ( με υποψηφιότητα για καλύτερο σενάριο).
Μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας που μας πέρασε και σίγουρα μία από τις καλύτερες που θα έρθουν.

Μία ταινία που βασίζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα, γεγονότα που σημάδεψαν έναν λαό και δεν είναι άλλο από τόν εμφύλιο πόλεμο στην Rwanda και στην πραγματική ιστορία και βιώματα του Paul Rusesabagina, ενός manager ξενοδοχείου όπου φυγάδευσε χιλιάδες Tutsi πρόσφυγες από την πολιτοφυλακή των Hutu. Αναφορικά, η Rwanda, η οποία ήταν αρχικά αποικία των Γερμανών και μετέπειτα των Βέλγων μέχρι το 1962,  αποτελούταν από τους Hutu και τους Tutsi, όπου το 1994 ξέσπασαν αναταραχές που οδήγησαν στην “Γενοκτονία της Rwanda” ανάμεσα στης δύο φυλές, όπως γίνεται πάντα αλώστε στην παγκόσμια ιστορία μας σε κάθε χώρα όπου ήταν αποικία  -μετά την έξοδο των αποικιοκρατών κάθε χώρα προσπαθεί να βρει η κάθε μία τα βήματα της-.

Μπαίνουν ενδιάμεσα στην ταινία τα ερωτήματα για την ρατσιστική συμπεριφορά ομοεθνών αλλά και το πού και πώς μπορεί να φτάσει ή να καταντήσει ένας λαός, αλλά σίγουρα ένα αναπάντητο ερώτημα μένει το “γιατί”.

Συγκλονιστικές ερμηνείες με υποψηφιότητα για καλύτερο ανδρικό ρόλο και καλύτερο δεύτερο γυναικείο αντίστοιχα από τον Don Cheadle (Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen, Crash, Iron man 2),  Sophie Okonedo (Ace Ventura: When Nature Calls, Æon Flux),  Joaquin Phoenix (Gladiator, signs, walk the line, The Village).

Η ταινία έχει μία διόλου ευκαταφρόνητη βαθμολογία στο IMDb με 8.2 και βρίσκετε στην 143 θέση για αυτήν την εβδομάδα για το TOP 5000, μία θέση πάρα πολύ καλή αν σκεφθεί κανείς ότι η ταινία προβλήθηκε το 2004. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου