SeriezSpot Radio

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρώτο μου top5

Πραγματικά με δυσκόλεψε αυτή η πρώτη μου ανάρτηση σε αυτόν εδω το χώρο.Μου πήρε πολύ ώρα μέχρι να αποφασίσω για ποιό θέμα ακριβώς να γράψω.Και τελικά το αποφάσισα βλέποντας ένα παλιό τρέιλερ κάποιας ταινίας που θα αναφέρω παρακάτω.
Όπως ακριβώς με τα τραγούδια έτσι λιγο πολυ και οι ταινίες  έχουνε συνδεθεί με κάποια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μας ή σε όλες αυτές που έχουμε επιλέξει να δούμε και πραγματικά να εκτιμήσουμε έχουμε δεί ένα μικρο κομμάτι του εαυτού μας.
Για αυτό λοιπόν αποφάσισα να γράψω και εγώ σήμερα.Για ταινίες που όχι απλά μου άρεσαν σκηνοθετικά, αισθητικά, ερμηνευτικά αλλά επίσης με έκανα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του πρωταγωνιστή ή ενός εξ αυτών.
1. High Fidelity
http://www.imdb.com/title/tt0146882/
Σαν ταινία  : Απλά φανταστική.Συγκλονιστικές ερμηνείες και από τον Τζον Κιούζακ και, όσον αφορά εμένα η πρώτη μου γνωριμία με τον φανταστικό Jack Black μέσω ενός πραγματικού ρεσιτάλ.
Γιατί με σημάδεψε : Τρελαίνομαι να κάνω τοπ-5 (ή και τοπ-10) και γενικότερα λίστες, θεωρώ οτι ο Κιούζακ στην ταινία είχε μια από τις πιο cool δουλειές στον κόσμο που πάντα γούσταρα να κάνω, και κυρίως πιστεύω οτι εκφράζει όλους όσους έχουνε νιώσει έστω και μια φορά στη ζωή τους αυτό που στην ελληνική αργκό ονομάζουμε "καψούρα".Ειλικρινά  ποιός από έμας δεν θα ήθελε να έχει τη δουλειά του Τζόν Κιούζακ, ιδιοκτήτης δισκοπωλείου και dj,και ποιός από εμάς τους λίγο μεγαλύτερους δεν έχει κάτσει ώρες μπροστα από ένα μαγνητώφονο φτιάχνοντας ένα mix tape από ερωτικά τραγούδια για να εντυπωσιάσει μια κοπέλα?

2. Three men and a baby
http://www.imdb.com/title/tt0094137/
Σαν ταινία  : Μια αρκετά συμπαθητική κωμωδία της χρυσής, κατ΄εμέ δεκαετίας του 80 σχετικά με 3 επιτυχυμένους εργένηδες που αναγκάζονται να φροντίσουν ένα μωρό που κάποια π΄ρωην άφησε στην πόρτα τους.Μια κλασική κωμωδία καταστάσεων με αρκετα πρωτοκλασάτα ονόματα της εποχής.
Γιατι με σημάδεψε : Την πρώτη φορά που την είδα απλά γέλασα.Πετυχαίνοντας την όμως σε μια πό τις επαναλήψεςι της ελληνικής τηλεόρασης πριν από κανα χρόνο και έχοντας πλέον 2 πανέμορφες κόρες κατάλαβα πως όλα αυτά που εμείς οι εργένηδες στερούμαστε με την οικογένεια τα παίρνουμε τελικά ολα πισω πολλαπλάσια.

3. American History X
http://www.imdb.com/title/tt0120586/
Σαν ταινία :  Ίσως η μόνη ταινία που αναφέρεται με τόσο επιτυχημένο τρόπο στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό που λίγο πού όλοι κρύβουμε μέσα μας και φυσικά άκρως επίκαιρη σήμερα κα στη χώρα μας.
Γιατί με σημάδεψε :  Βασικά οφείλω να ομολογήσω οτι αρχικά με τρόμαξε όταν ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της ταινίας μερικές από τις ιδέες των πρωταγωνιστών δεν μου φαίνοταν και τόσο λάθος.Ευτυχώς η συνέχεια της ταινίας είναι ένα γερό μαθημα για όλους μας.Μια ταινία που ίσως θα έπρεπε να παιζεται στην ελληνική τηλεόραση πολύ πιο συχνά ίσως.


4. Network
 http://www.imdb.com/title/tt0074958/
Σαν ταινία :  Οι πιό πολλοί ανακαλύψαμε αυτο το κινηματογραφικό διαμάντι εν μέσω οικονομικής  κρίσης και πραγματικά όταν είδα την ταινία απογοητεύτηκα που δεν την είχα ανακαλύψει νωρίτερα.Ίσως από τις ταινίες που αποδυκνείουν περίτρανα οτι για όλο αυτό που ζούμε σήμερα μεγάλη ευθύνη έχουμε και εμείς όχι τόσο για τη δημιουργία του αλλά για την ανοχή του.
Γιατι με σημάδεψε : Γιατί μετά το τέλος της σηκώθηκα αηδιασμένος και έκλεισα την τηλεόραση κάνοντας έτσι τη μικρή μου προσωπική επανάσταση (δυστυχώς κράτησε μόνο μια μέρα)

5. Finding Neverland
 http://www.imdb.com/title/tt0308644/

Σαν ταινία : Η ιστορία του συγγραφέα του Πήτερ Παν.Συγκινητικές ερμηνείες από τον Johny Depp και την Kate Blancet.
Γιατί με σημάδεψε : Γιατι ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις η ελπίδα δεν πρέπει να χανεται ποτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου