SeriezSpot Radio

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

H ισχύς εν τη ενώσει



H ισχύς εν τη ενώσει

     Τι συμβαίνει όταν ενώνονται  6  βετεράνοι  του είδους τους σε μία ταινία?
Sylvester Stallone , Jean – Claude Van Damme , Chuck Norris, Bruce Willis,
Arnold Schwarzenegger , Dolph Lundgren, Jason Statham ,Jet Li  κα: Η ιδέα του να μαζευτούν σε μια ταινία όλοι περίπου οι ηθοποιοί –γερόλυκοι- που ενσάρκωσαν τους κυριότερους ήρωες περιπέτειας στο σινεμά τα τελευταία 30 χρόνια αποδείχθηκε θαυμάσια, εκτός από οικονομικά προσοδοφόρα. Το κοινό ενδιαφέρθηκε και με το παραπάνω να δει τα ανδραγαθήματα μιας ομάδας μισθοφόρων που δε τους σταματά τίποτα στην ταινία “The Expendables” (2010), κάτι που οδήγησε στην πολυπόθητη συνέχεια, που κυκλοφορεί από σήμερα στους κινηματογράφους της χώρας μας. Δύο χρόνια μετά την ανέλπιστη εμπορική επιτυχία της πρώτης ταινίας, ο Σιλβέστερ Σταλόνε και η παρέα του επιστρέφουν για να μας χαρίσουν απίστευτες σκηνές δράσης αλλά και χιούμορ και αυτοσαρκασμού. Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των καλτ περιπετειών των δεκαετιών του '80 και του '90 συναντιούνται και σε αυτή την ταινία μαζί με κάποιους νεώτερους. Και εσύ δεν γίνεται παρά να το διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές πλησιάζουν τα εξήντα τους χρόνια και μέσα από αυτές τις ταινίες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα είδος ανασκόπησης αλλά και κριτικής πάνω στα πεπραγμένα της καριέρας τους. Οι αναλώσιμοι  2  αποτελεί κυρίως μια κωμωδία με ισχυρές δόσεις περιπέτειας. Σε κανένα σημείο δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό της  και δίνει την ευκαιρία σε καθέναν από τους βασικούς  πρωταγωνιστές να επιδείξει  τα ιλιγγιώδη επίπεδα τεστοστερόνης του  και  πως η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τους θρύλους των action movies.
     Εντυπωσιακή εισαγωγή, τα γνωστά σκληροπυρηνικά κοπανήματα και πετσοκοψίματα, πυροβολισμοί, εκρήξεις, μαχαιριές ...τα κορμιά και τα μαχαίρια γενικότερα! Όταν η ομάδα των μισθοφόρων κομάντο με αρχηγό τον Σταλόνε  αναλαμβάνει μια φαινομενικά εύκολη αποστολή στην Αλβανία, η οποία δε θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς στοιχίζει την ζωή ενός μέλους της ομάδας, θα ζητήσει εκδίκηση με κάθε κόστος. Αναγκάζεται λοιπόν  να “παίξει” στο γήπεδο του εχθρού, σε μια προσπάθεια να ματαιώσει τα σχέδιά του για την εύρεση μιας τεράστιας ποσότητας πλουτωνίου, που θα αλλάξει την πυρηνική ισορροπία του πλανήτη.
      H δράση είναι καταιγιστική  -λίγα λεπτά ηρεμίας σε ολόκληρη την ταινία- , οι διάλογοι στοιχειώδεις, οι κακοί  ποτέ δεν πετυχαίνουν κανέναν από τους κακούς  και ας τους πυροβολούν από τα πέντε μέτρα ενώ οι αναλώσιμοι  σκοτώνουν πέντε με μία σφαίρα ο καθένας. Η ταινία με το ιδιαίτερο χιούμορ της και την κατά τρόπο κυνική αποποίηση των χαρακτήρων της, κυλά ευχάριστα και δύναται να «κρατήσει» ένα ευρύτερο κοινό και όχι μόνο τους φαν των «παραφουσκωμένων» ηρώων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου