SeriezSpot Radio

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Django ο τιμωρός



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο Γερμανός πρώην οδοντίατρος και τώρα κυνηγός επικηρυγμένων Δρ. Κινγκ Σουλτζ (Κρίστοφ Γουόλτζ) ελευθερώνει και παίρνει μαζί του τον σκλάβο Τζάνγκο -όνομα που σημαίνει  «αφυπνισμένος»-(Τζέιμι Φοξ) ως βοηθό, αναζητώντας παράνομους και εισπράττοντας τις αμοιβές σκοτώνοντάς τους. Αφού τον εξυπηρετήσει, τον χρίζει ελεύθερο άνθρωπο και του υπόσχεται ότι θα βοηθήσει να ελευθερώσουν την αγαπημένη του γυναίκα, τη μαύρη Μπρουμχίλντα, που βρίσκεται σκλάβα στη φυτεία του διαβολικού ιδιοκτήτη της Κάντι Λαντ(Λεονάρντο Ντι Κάπριο). Για να κερδίσουν την προσοχή του  υποκρίνονται  ότι θέλουν να αγοράσουν έναν μαύρο παλαιστή. Ανάμεσα στο  νέγρο Τζάνγκο και τον Γερμανό αναπτύσσεται ένας δυνατός δεσμός αλλά όταν ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω τους, και οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη θυσία και την επιβίωση.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Jamie Foxx,  Christoph Waltz,  Leonardo DiCaprio,  Kerry Washington,  Samuel L. Jackson,  James Remar
ΚΡΙΤΙΚΗ
Προτού ξεκινήσω μπορείτε οι λάτρεις του Tarantino να με πυροβολήσετε χωρίς να συνεχίσετε την ανάγνωση ..Ας αρχίσω όμως με τα θετικά στοιχεία της ταινίας. Ο Quentin ,μεταξύ φάρσας και τραγωδίας, τοποθετεί στο κέντρο της αφήγησής του την ιδιοκτησία και τη δουλοκτησία. Η δουλοκτησία μπορεί μεν να έχει καταργηθεί, αλλά σήμερα οι κεφαλαιοκράτες την επαναφέρουν ακμαιότερη από ποτέ μέσα από τη σύγχρονη, άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Καταφέρνει να μιλήσει  πολύ σοβαρά για σκληρά πράγματα για να διορθώσει μέγιστες ιστορικές αδικίες χρησιμοποιώντας μια μέθοδο όπου το σοφιστικέ πνεύμα συναντά το χιούμορ κινουμένων σχεδίων και οι συνεχείς ατάκες ενισχύουν ένα κεφάτο τρόπο που αντιμετωπίζει τους χαρακτήρες. Πέρα από αυτό όμως, χαρίζει απλόχερα την υπερβολή του στο αίμα-γνωστός Tarantino-, οι κωμικοί διάλογοι ορισμένες φορές χάνουν τον ορισμό του αστείου ενώ σε πολλά σημεία η ταινία κάνει «κοιλιά». Σε λιγότερο από τρεις ώρες η ταινία ακολουθεί μία σχετικά αλλοπρόσαλλη και αρκετά κουραστική ροή. Περιττές σκηνές, άνευ λόγου και αιτίας. Παρόλο που έχει βαθμολογία στο imdb 8,6 , μου άφησε μια γλυκόξινη αίσθηση ότι ήταν λίγο άνω του μετρίου ταινία. Προτιμώ τον αυθεντικό «Django», γυρισμένο το 1966, αλλά έξοχα κινηματογραφημένο. Η ταινία δεν αντεπεξήλθε στις –σχετικά- υψηλές προσδοκίες μου. Κρίμα..H  λάμψη του Tarantino είχε θολώσει..
EXTRA
O Ταραντίνο στη LifO για την νέα του ταινία ''Django ο Τιμωρός'' Τι λέει ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ για τα γυρίσματα και την εμπειρία του σπαγκέτι γουέστερν Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου